Zandven 2A, Veldhoven - 040 - 368 64 25

Veilig betalen
iDeal logo Mister Cash logo PayPal logo
MasterCard logo Visa logo

Een dag op de stagemarkt: Ook leren doe je bij Stickerwinkel!

Bij Stickerwinkel.com maken wij graag mensen blij met kwalitatieve, creatieve stickers, maar daarnaast geven wij ook graag kennis mee! Daarom hebben Sven en Ilona op de stagemarkt van het Sint Lucas studenten geïnformeerd over de leerzame ontwikkelingsmogelijkheden die wij bieden. Want welke kennis en vaardigheden zitten er achter al die stickerprocessen? 

Eerst even kennismaken

Het Sint Lucas in Eindhoven was ons al bekend, aangezien dit het tweede jaar op rij is dat Stickerwinkel deze stagemarkt bezoekt. Dit keer maken we kennis met een nieuwe stroming eerstejaars studenten. Het doel: deze ambitieuze nieuwkomers een betere voorbereiding op hun aankomende stageperiode bieden. Dat doen wij graag!

Na een warm welkom onder genot van een kop koffie werd het tijd om de handen uit de mouwen te steken en de leergierige studenten te gaan vertellen welke kennis en leermogelijkheden er schuilen achter onze stickers. Verdeeld over 2 klassen, Sign en DTP, konden Sven en Ilona aan de slag!

Hoe werkt dat nou met die stickers?

Hoe gaat het er achter de schermen aan toe? Om een globaal beeld van de verschillende werkzaamheden te geven hebben de 2 klassen uitleg gekregen over het hele stickertraject: van verkoop tot aan productie en afwerking. Daar horen de fijne collega’s en gezellige bedrijfsuitjes natuurlijk ook bij.

Om dieper op het vak van stickerproductie en alles wat daarbij komt kijken in te gaan heeft Sven inhoudelijk over productie verteld en Ilona over de DTP. Daar valt veel van te leren! Elke sticker is weer uniek, en daar horen verschillende materialen, afwerking en bedrukkingsmethodes bij. Dat geldt ook voor de printers en plotters.

Ook op digitaal vlak zijn er allerlei leergebieden. Zo moeten bestanden die belangrijk zijn voor het ontwerp van de stickers worden opgemaakt en gecontroleerd. Daar komen vaardigheden met software als Illustrator bij kijken. Al met al valt er voor de studenten dus veel gevarieerde kennis voor de toekomst te behalen!

Een goede sfeer en veel enthousiasme

Dat de presentaties over de mogelijkheden bij Stickerwinkel geslaagd zijn was duidelijk te merken aan het aantal vragen van geïnteresseerde studenten. Daar worden wij blij van! Sven en Ilona hebben er dan ook goed voor gezorgd dat geen enkele vraag onbeantwoord bleef. En wat is nu een betere afsluiting van een succesvolle stagemarkt dan een heerlijke, uitgebreide lunch?

We hopen met deze dag alle studenten een waardevol stuk kennis te hebben meegegeven en een aantal enthousiastelingen als stagiaires te mogen ontvangen.

Ook uw vragen ontvangen wij graag. Kunnen wij u ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op.


Andere interessante blogs