Zandven 2A, Veldhoven - 040 - 368 64 25

Veilig betalen
iDeal logo Mister Cash logo PayPal logo
MasterCard logo Visa logo

Milieuvriendelijke stickers

Milieuvriendelijke stickers
Milieuvriendelijke stickers Milieuvriendelijke stickers Milieuvriendelijke stickers Milieuvriendelijke stickers

Milieuvriendelijke stickers

Kwaliteit
gegarandeerd

30.000+ tevreden
klanten

100% tevredenheids-
garantie

Supersnel
geleverd

Productie in
eigen huis

;
Direct bestellen

Direct bestellen

  • Maak zelf je keuzes
  • Bekijk direct wat het kost
  • Simpel en snel besteld
Bereken uw prijs
Direct bestellen

Offerte aanvragen

  • Ontvang een vrijblijvende offerte op maat
  • Ideaal voor zakelijke klanten
  • Wij denken mee door gratis advies
Offerte aanvragen
;

Milieuvriendelijke Stickers

Wanneer je op zoek bent naar een milieu bewuste keuze voor stickers, dan zijn onze milieuvriendelijke, PVC-vrije stickers hiervoor het beste alternatief. Deze speciale stickers bevatten geen PVC en weekmakers en zijn hierdoor beter voor het milieu. tevens worden deze stickers bedrukt met een Eco-Solvent inkt, en kunnen worden voorzien met een PVC-vrij laminaat!


Wat is PVC en waarom is het schadelijk voor het milieu?

PVC staat voor PolyVinylChloride , wordt gemaakt van de basisgrondstoffen aardolie (43%) en zout (57%). Omdat PVC van nature hard en broos is worden er weekmakers aan toegevoegd om de PVC soepele en zachte eigenschappen te geven. Zo ontstaat de soepele, en hoogwaardige vinyl stickers zoals je die van ons kent.

Het materiaal PVC kom je vrijwel overal tegen en is volledig in ons leven geïntegreerd. Kijk bijvoorbeeld maar eens in de supermarkt naar de verpakkingen. Vrijwel alles is van plastic, en bevat daardoor PVC. Omdat PVC in Europa onder de REACH-verordening valt bent u er ook van verzekerd dat er geen zware metalen voorkomen zoals chroom, zink of lood. 

De productie van PVC is een punt van aandacht. PVC wordt hoofdzakelijk gemaakt van aardolie en zout. Het boren naar ruwe aardolie en het raffineren van deze natuurlijke grondstof is geen milieuvriendelijke activiteit. Daar zijn we het in heel de wereld vrijwel allemaal over eens, dat is ook de reden waarom we al decennia lang op zoek zijn gegaan naar alternatieven voor aardolie. En gelukkig zijn er al heel wat alternatieven gevonden om minder afhankelijk te worden van de milieubelastende aardolie.

PVC-Vrije stickers zijn een milieuvriendelijk alternatief

Onze PVC-Vrije stickers worden gemaakt van Polypropyleen en dat is onder andere een goed te recyclen materiaal. Het materiaal, Polypropyleen, is grondwater neutraal en bij verbranding onschadelijk en is volledig recyclebaar. In tegenstelling tot PVC komen er bij de reclyclage van PP geen giftige stoffen vrij. Ook worden er geen schadelijke weekmakers gebruikt bij Polypropyleen. 

Ben je dus op zoek naar een Milieuvriendelijk alternatief? Dan zijn onze PVC-vrije stickers de beste keuze en kwalitatief net zo hoogwaardig dan onze standaard vinyl stickers. Omdat we bij Stickerwinkel.com deze milieuvriendelijke optie graag willen stimuleren, hebben we dit extra scherp geprijsd! Klik hier om direct je prijs te berekenen, of klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen.