Zandven 2A, Veldhoven - 040 - 368 64 25

Veilig betalen
iDeal logo Mister Cash logo PayPal logo
MasterCard logo Visa logo

Aanleverspecificaties – Een ‘handige’ handleiding!

Uiteraard controleren we ieder bestand voordat we gaan produceren, maar het is voor u en onszelf een stuk fijner wanneer er rekening wordt gehouden met onderstaande aanleverspecificaties. Zo loopt uw bestelling geen vertraging op en kunnen we gelijk aan de slag!


Soort bestand

U kunt bij ons een vector bestand (.pdf / .eps / .ai) of een afbeelding (.jpg / .tiff) toesturen. Let erbij op wanneer u een afbeelding toestuurt dat de resolutie hoog genoeg is. 


Resolutie

Wanneer u een afbeelding gebruikt, let er dan op dat de resolutie minimaal 300 DPI is. DPI staat voor ‘Dots Per Inch’. Wanneer de DPI lager is dan kan de bedrukking mogelijk onscherp worden.


Contouren

Wanneer u een vector bestand stuurt, zorg er dan voor dat de tekst in lettercontouren staan. Zo hebben we geen conflict met lettertypebestanden en gaat het zeker goed!


Snijmarge

Let op dat je de tekst niet te dicht tegen de snijrand plaatst. Zo snijden we niet pardoes een stukje van de tekst weg. Zet de tekst minimaal 2,5 mm van de rand af.

Snijtekens

U kunt met snijtekens, of een aparte ‘spot kleur’ aangeven waar de stickers gesneden moeten worden.


Afloop

Heeft u een bestand met een afloop? Laat de achtergrond dan 5 mm (of 6 mm) doorlopen, dan kunnen we het netjes snijden zonder wit randje.


Kleurgebruik

Zet de kleuren op basis van CMYK. CMYK staat voor ‘Cyaan, Magenta, Yellow en Black’. Door deze kleuren te combineren kunnen we een full color bedrukking uitvoeren. Andere kleursystemen zoals PMS en RGB kleuren kunnen afwijken. Een witte kleur kunt u in een ‘spot kleur’ zetten.


Algemeen

Zoals vermeld controleren we ieder bestand die binnenkomt. Mocht het op een van de bovenstaande punten afwijken dan kunnen we dat in 90% van de gevallen zelf corrigeren en drukgeschikt maken. Wanneer het bestand zodanig afwijkt dat de kwaliteit niet gewaarborgd kan worden dan laten we dat uiteraard eerst even weten. We produceren nooit iets waarbij we niet achter staan.